Parkeringsplatser – Garage

Vi har ett stort antal bilplatser i området. Vi har digital bokning av dessa parkeringsplatser och garage.

Det finns totalt 240 parkeringsplatser i området. 79 parkeringsplatser har tillgång till el för motor- och kupévärmare. Dessa är jämt fördelade i området och kostar 300 kronor per månad att hyra. Övriga parkeringsplatser kostar 250 kronor per månad att hyra. Vi har också 155 varmgarage som kostar 600 kronor per månad att hyra. Ett antal parkeringsplatser är avgiftsbelagda och avsedda för besökare.

Köhantering via Mitt HSB
Om du vill hyra en parkeringsplats eller ett garage använder du den digitala tjänsten i Mitt HSB för köhantering av bilplatser. Du kan enkelt ställa dig i kö och följa din aktuella kötid samt bevaka när intressanta objekt blir lediga. Du kan även säga upp platser och byta plats.

Du når Mitt HSB genom att logga in på hsb.se eller direkt på mitthsb.hsb.se och du loggar in med BankID eller lösenord. Köhanteringen finner du under Mina sidor, Min Bostad och därefter Mina Köer.

Länk till Mitt HSB

Det går inte att föra över parkeringsplats eller garage till den nya ägaren vid försäljning av lägenhet. Det beror på att vi har ett separat kösystem för parkeringsplatser och garage i området och detta hanteras digitalt.

Uthyrning av parkeringsplats och garage i andra hand är inte tillåtet.
Det är inte heller tillåtet att använda garage till annat än att ha sin egen bil eller motorcykel där. Uppdagas otillåten användning av parkeringsplats eller garage kan dessa sägas upp med omedelbar verkan efter beslut från styrelsen.

Fragetecken5

Var lämnar jag nyckel när hyrestiden för garage gått ut?
Svar: Nyckeln lämnas i brevlådan på fastighetsskötarexpeditionen, Stockvagnsgatan 2. Det går inte längre att besöka fastighetsskötarna vid nyckelutlämningstider. Utlämning och mottagande av nycklar sker genom medlemmens och fastighetsskötarnas brevlåda.

Fragetecken5

Vad gör man om någon olovligen utnyttjar min hyrda parkeringsplats?
Svar: Ring Controlla som kommer och lappar det obehöriga fordonet. Controlla kundtjänst, dygnet runt, tfn: 031-23 00 00.